Vakantiehuizen Spanje

Ontdek Spanje

Alles wat je moet weten

Zin in een zonnige vakantie in Spanje? En zoekt u een villa, een appartement of een vakantiehuis in Spanje? Dan bent u bij VillaXL aan het juiste adres. Er zijn vakantiehuizen in Spanje op allerlei mooie plekjes aan de kust, vlakbij de mooiste zandstranden. Maar ook wat meer in het binnenland gelegen villa's maken deel uit van ons aanbod in Spanje. Sinds een paar jaar hebben we ook een prachtig aanbod vakantievilla's op het Spaanse Ibiza. De meeste vakantiehuizen in Spanje zijn voorzien van een zwembad. Verder kunt u eigenlijk altijd wel gebruik maken van gratis WIFI. 

Lees meer

Alle regio's in Spanje

Doe inspiratie op!
Groepshuizen
8 vakantiehuizen
Lastminute
6 vakantiehuizen
Wellness
5 vakantiehuizen

Vakantiehuis Spanje

Zin in een zonnige vakantie in Spanje? En zoekt u een villa, een appartement of een vakantiehuis in Spanje? Dan bent u bij VillaXL aan het juiste adres. Er zijn vakantiehuizen in Spanje op allerlei mooie plekjes aan de kust, vlakbij de mooiste zandstranden. Maar ook wat meer in het binnenland gelegen villa's maken deel uit van ons aanbod in Spanje. Sinds een paar jaar hebben we ook een prachtig aanbod vakantievilla's op het Spaanse Ibiza. De meeste vakantiehuizen in Spanje zijn voorzien van een zwembad. Verder kunt u eigenlijk altijd wel gebruik maken van gratis WIFI. 

Spanje is één van de klassieke vakantielanden. Niet alleen de zon lokt de vakantiegangers naar de prachtige zandstranden. Wat verder naar het binnenland gelegen bevinden zich talrijke wereldberoemde bezienswaardigheden, maar ook een bijzonder palet veelkleurige landschappen, schilderachtige dorpen en spannende steden. Eten en drinken is tamelijk voordelig in Spanje. Vooral de rode wijnen zijn doorgaans van een voortreffelijke kwaliteit en hee goed te betalen. De maaltijden zijn vaak uitgebreid en bestaan gewoonlijk uit vier of vijf gangen. Karakteristiek voor de Spaanse keuken is het gebruik van olijfolie en veel knoflook. Aan de kust vormen visgerechten en schaaldieren het hoofdbestanddeel van de maaltijd, in het binnenland lam, konijn en andere vleesgerechten. Typisch Spaans zijn de tappas, kleine voorgerechten. In Spanje wordt gewoonlijk gegeten tussen 13.30 en 15.30 uur en tussen 21.00 en 23.00 uur. Fooien zijn in de regel bij de gepubliceerde prijs inbegrepen, maar het wordt ten zeerste gewaardeerd wanneer toch nog iets extra's wordt gegeven. Op de meeste snelwegen in Spanje wordt tol geheven. De maximum snelheid op de snelwegen is 120 km. en 60 km. in de bebouwde kom. Het dragen van autogordels is verplicht voor alle inzittenden. Barcelona, Madrid, Valencia en Sevilla behoren tot de belangrijkste steden in Spanje. De vakantiehuizen van VillaXL in Spanje vindt u in de wijde omgeving van deze steden; voor de leukste dagtripjes kunt u hier terecht.

Alle vakantiehuizen in Spanje