Vakantiehuis Oostenrijk

Ontdek Oostenrijk

Alles wat je moet weten

Heeft u al plannen voor een sportieve wintersportvakantie? Dan is Oostenrijk op dit moment dé keuze. Voordelig, dichtbij en voorzien van de beste mogelijkheden en faciliteiten. Onze chalets in Oostenrijk zijn vlakbij de skipistes gelegen en zijn de ideale uitvalsbasis voor een onbezorgde vakantie. Geniet bij al die activiteiten die je naast de piste kunt doen van het winterse witte landschap. Ga lekker wandelen, rodelen of toerskiën en doe volop nieuwe energie op in de frisse Alpenlucht. Verder zijn er ook klimtuinen waar sportievelingen zich zullen vermaken, zoals in de Wildschönau in de “Zauberwinkl”. Wintersport in Oostenrijk is voor menigeen de ideale dagbesteding. Fijn de hele dag skiën en je daarna terugtrekken in je vakantiehuis in Oostenrijk bij de openhaard, nadat je lekker op temperatuur gekomen bent in de sauna. Er zijn hele grote chalets in Oostenrijk te huur waar elke dag catering geregeld is. Maar ook kleinere vakantiewoningen of appartementen. Voor elk gezelschap zijn er mogelijkheden om een mooi vakantiehuis te huren in de Oostenrijkse Alpen via VillaXL.

Lees meer

Alle regio's in Oostenrijk

Doe inspiratie op!
Groepshuizen
485 vakantiehuizen
Gezinnen met kinderen
416 vakantiehuizen
Lastminute
406 vakantiehuizen
Wellness
295 vakantiehuizen
Dicht bij de piste
56 vakantiehuizen

Vakantiehuis Oostenrijk

Heeft u al plannen voor een sportieve wintersportvakantie? Dan is Oostenrijk op dit moment dé keuze. Voordelig, dichtbij en voorzien van de beste mogelijkheden en faciliteiten. Onze chalets in Oostenrijk zijn vlakbij de skipistes gelegen en zijn de ideale uitvalsbasis voor een onbezorgde vakantie. Geniet bij al die activiteiten die je naast de piste kunt doen van het winterse witte landschap. Ga lekker wandelen, rodelen of toerskiën en doe volop nieuwe energie op in de frisse Alpenlucht. Verder zijn er ook klimtuinen waar sportievelingen zich zullen vermaken, zoals in de Wildschönau in de “Zauberwinkl”. Wintersport in Oostenrijk is voor menigeen de ideale dagbesteding. Fijn de hele dag skiën en je daarna terugtrekken in je vakantiehuis in Oostenrijk bij de openhaard, nadat je lekker op temperatuur gekomen bent in de sauna. Er zijn hele grote chalets in Oostenrijk te huur waar elke dag catering geregeld is. Maar ook kleinere vakantiewoningen of appartementen. Voor elk gezelschap zijn er mogelijkheden om een mooi vakantiehuis te huren in de Oostenrijkse Alpen via VillaXL.

Oostenrijk behoort tot nog altijd tot de populairste vakantielanden van Europa, zowel in de zomer als in de winter. Vanwege de prachtige, indrukwekkende landschappen in bijna alle provincies, die elk jaar opnieuw enorme aantallen vakantiegangers er toe bewegen hun vakantie in dit land door te brengen. Maar ook vanwege het goede en relatief voordelige eten en drinken in de talrijke restaurants en de talrijke faciliteiten voor toeristen. 

De restaurants beschikken over een goed verzorgde keuken. In de grote restaurants wordt in de regel tussen 12.00 en 14.00 uur gegeten, in de kleinere restaurants kan men dikwijls ook vroeger terecht. Het avondeten wordt vanaf 18.00 uur geserveerd. Fooien zijn bij de prijs inbegrepen, maar het wordt op prijs gesteld als iets extra's wordt gegeven. Het wegennet in Oostenrijk is zeer uitgebreid en bestaat uit snelwegen, provinciale wegen, plaatselijke wegen, enzovoort. Er moet een zogenaamd "Pickerl" (vignet) worden gekocht om van de snelwegen gebruik te kunnen maken. Dit vignet is verkrijgbaar bij de ANWB-kantoren aan de grens en bij de tankstations en dient op het voorruit van de auto te worden geplakt. Voor een aantal passen en tunnels moet daarnaast nog tol worden betaald. Bezienswaardigheden vind je in heel Oostenrijk. We noemen de keizerlijke schatkamers in de Hofburg, de prachtige abdij van Melk, de Kufsteiner Vesting, Schloss Eggenberg of het nieuwe museum DomQuartier in Salzburg. Maar er is zoveel meer te ontdekken, bekijk daarvoor de website van het Oostenrijks verkeersbureau. Vanuit uw vakantiewoning in Oostenrijk vindt u altijd wel een cultuur-historische schat binnen een halfuur rijden! 

Alle vakantiehuizen in Oostenrijk