De accommodaties worden opgehaald...

Kaart
Toon prijs per nacht
Populair
Obertraun, Oberösterreich
8.6
Heerlijk
34 reviews
  • 8
  • 4
€ 1.485 Totaal
Gosau, Oberösterreich
10
Uitmuntend
1 review
  • 8
  • 4
€ 2.163
€ 1.366 Totaal
Obertraun, Oberösterreich
9.2
Fantastisch
5 reviews
  • 6
  • 8
€ 2.529 Totaal

Vakantie in Oberösterreich

Komt u naar Oberösterreich, bijvoorbeeld om een wintersportvakantie door te brengen in een heerlijk chalet of een fijn vakantiehuis? Dan zit u zeker goed bij VillaXL! Wij hebben bijvoorbeeld een heerlijk vakantiehuis in Schlierbach. Dit chalet voor 4 personen is vrijstaand en ligt aan de dorpsrand. Buiten uw gezin kunt u ook uw huisdier meenemen, want die is hier van harte welkom. U verblijft in een vriendelijk vakantiedorp met tien gezellige blokhutten die geheel uit hout zijn vervaardigd. Vanuit dit gezellige tafereel ervaart u het echte Oberösterreich. Schlierbach ligt bovendien vlak bij de ingang van nationaal park Kalkalpen; prachtig in zowel de zomer als de winter.

Oberösterreich heet ook wel Opper-Oostenrijk en is een deelstaat van Oostenrijk. Linz, de hoofdstad, is er de grootste stad. Het heeft een bijzondere smalspoorbaan die in 20 minuten maar liefst 220 meter stijgt. U kunt zelf ervaren hoe dit voelt tijdens een ritje door een idyllisch – en steil – landschap. De zogeheten Pöstlingbergbahn is namelijk tot op de dag van vandaag in gebruik en tegen een kleine vergoeding kunt u met het treintje reizen. Ook een aanrader in Linz is een rondvaart over de Wolfgangsee; u kunt opstappen vanaf St. Gilgen of Strobl. 

Oberösterreich grenst aan zowel Tsjechië als aan Duitsland. Een uitstapje naar deze twee landen is vanaf uw vakantiehuis dan ook snel gemaakt. Opper-Oostenrijk heeft zelf ook genoeg te bieden, met name voor natuurliefhebbers. Buiten Linz kent de deelstaat nog steden als Steyr en Wels, die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Tussen Wels en Liezen bevindt zich het Hinter- en Sengsengebergte, uitgeroepen tot nationaal park Kalkalpen. Zoals eerder genoemd is dit bijzondere ecologische gebied het hele jaar door de moeite waard. Maak er prachtige wandelingen of geniet tijdens een picknick op een van de vele heuvels van de indrukwekkende vergezichten. 

Alle bestemmingen Oberösterreich