Vakantiehuis Kroatië

Ontdek Kroatië

Alles wat je moet weten

Als u een geweldige vakantie wilt doorbrengen, is uw keuze voor Kroatië een uitstekende! De mooiste locaties, voordelig uit eten en altijd mooi weer! VillaXL heeft een ruim aanbod luxe villa's in Istrië, Kroatië voor u in petto, maar er zijn daarnaast ook gezellige vakantiewoningen, vakantievilla's of vakantiechalets in adembenemende vakantiegebieden aan de kust zoals rondom Pula, Rovinj en Porec. 

Lees meer

Alle regio's in Kroatië

Vakantiehuis Kroatië

Als u een geweldige vakantie wilt doorbrengen, is uw keuze voor Kroatië een uitstekende! De mooiste locaties, voordelig uit eten en altijd mooi weer! VillaXL heeft een ruim aanbod luxe villa's in Istrië, Kroatië voor u in petto, maar er zijn daarnaast ook gezellige vakantiewoningen, vakantievilla's of vakantiechalets in adembenemende vakantiegebieden aan de kust zoals rondom Pula, Rovinj en Porec. 

Deze vakantiehuizen liggen vlakbij zee, maar er zijn ook vakantievilla's die wat verder van de kust gelegen zijn in Istrië. Aan de totaal verschillende bouwstijlen die je aantreft als je door Istrië rijdt zie je dat Kroatië een erg onrustig verleden heeft gehad. De oudste stad is Pula. Vondsten aldaar, en in Porec, wijzen uit dat er 80.000 jaar geleden al bewoning was. Porec en Pula liggen pal aan zee, vandaar de overduidelijke sporen van bezetting in vroeger jaren door overheersende landen in het gebied rondom de Middellandse Zee. De Romeinen waren de eerste "toeristen" in Pula en bouwden er bijvoorbeeld de prachtige arena. De overblijfselen uit die tijd zijn in Pula het best bewaard gebleven. De gevolgen  van de oorlogen hebben veel bouwwerken in in Porec verwoest, zoals ook de rest van Istrië zwaar geleden heeft onder oorloggeweld. De mooiste bouwwerken in Pula zijn behalve de arena de tempel van Augustus; in Porec heeft de prachtige tempel van Neptunus de plunderingen en verwoestingen overleefd. Rovinj beschikt nog over een authentiek stadscentrum dat grotendeels bewaard is gebleven. Vrsar geniet bekendheid vanwege de middeleeuse stadspoorten. Wie aan Kroatië denkt, komt niet direct op het idee dat je er geweldig kunt eten en drinken. Toch is Istrië de streek waar de dure witte truffel vandaan komt, waar de puurste olijfolie gebruikt wordt in de gerechten en je de lekkerste vis kunt eten. Geniet van al dit moois en lekkers, maar vooral ook van de  schitterende natuur. De azuurblauwe zee is zo helder dat je alles wat over de bodem beweegt kunt zien, er zijn bergen en er is een nationaale park, Krka. De watervallen van Krka behoren tot de mooiste natuurverschijnselen die haast oneuropees aandoen.

Alle vakantiehuizen in Kroatië