Belangrijke informatie

Goed om te weten

Huis en omgeving

Alle huizen die u op onze website ziet zijn door ons persoonlijk bekeken en geïnspecteerd.

Beddengoed

Van elk huis op onze website staat aangegeven of er beddengoed aanwezig is of niet. Bij sommige huizen wordt gratis beddengoed geleverd, bij andere kan het er bij gehuurd worden. Dekens of dekbedden zijn altijd aanwezig. Met beddengoed worden lakens of dekbedovertrekken, hoeslakens en kussenslopen bedoeld.

Aankomst- en vertrektijden

Tenzij anders vermeld, staat uw huurhuis u van zaterdag 16.00 uur tot zaterdag 10.00 uur ter beschikking. Mocht u later dan de afgesproken tijd aankomen, dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met het sleuteladres.

Prijzen

De huurprijzen worden bij de beschrijving van elk huis aangegeven. We behouden ons het recht voor de prijzen aan te passen in het geval van belastingwijzigingen. De prijzen zijn altijd inclusief BTW.

De huurprijzen zijn inclusief boekingskosten, additionele kosten (betreffende de kosten die vooraf berekend kunnen worden) en de schadeverzekering.

Ter plekke betaalt u in het algemeen nog een borg. Bij elke boeking wordt 30 euro aan boekingskosten in rekening gebracht. De huurprijzen zijn inclusief toeristenbelasting, tenzij anders aangegeven.

Meestal zijn energiekosten bij de prijs inbegrepen. Energiekosten worden apart vermeld op de website en voucher. Deze worden aan het eind van de huurperiode met de verhuurder of zijn vertegenwoordiger (sleutelhouder) verrekend.

Borg

De borg wordt in het algemeen bij aankomst (contant) afgedragen. In sommige gevallen moet het vooraf overgemaakt worden, waarbij het na verblijf teruggestort wordt op uw rekening. Als het huis na de huurperiode zonder schade is opgeleverd en de huurder alle verplichtingen is nagekomen, dan wordt na afloop van de huurperiode de borg teruggegeven. Schade vanaf €25 wordt veelal gedekt door de schadevergoeding die bij het boeken automatisch voor u wordt afgesloten (geldt niet voor parken). Het betalen en teruggeven van de borg is in de meeste gevallen een zaak tussen huurder en verhuurder (resp. zijn vertegenwoordiger).

Telefoon

Meestal kunt u de telefoon in het huis niet gebruiken voor uitgaande gesprekken. We raden onze klanten aan hun mobiele telefoon mee te nemen.

Inrichting

In elk huis vindt u altijd verwarming, (open) keuken met koelkast, kookgelegenheid, koffiezetapparaat en andere elementaire apparaten, tenminste 1 wc, dekens en/of dekbedden en een bad- en/of douchegelegenheid.

Huisdieren

Indien huisdieren niet zijn toegestaan wordt dat aangegeven. Als er huisdieren zijn toegestaan betreft dat in de regel niet meer dan één huisdier. Extra huisdieren moeten worden aangevraagd. In sommige huizen blijft een huisdier achter. Dat staat altijd aangegeven bij de beschrijving. Wij gaan ervan uit dat u, als u het huis boekt, hiervan op de hoogte bent en het dier naar behoren zult verzorgen.

Kamperen

Kamperen op het terrein van de verhuurder (rondom het huis) is zonder zijn toestemming niet geoorloofd. Bij overtreden van die regel kan de verhuurder eisen dat u het huis verlaat, waarbij u geen recht heeft op restitutie van de huursom.

Herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op onze diensten. Diensten betreffende logies te verrichtend op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode zijn namelijk uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Let u a.u.b. nog even op de volgende zaken:

- Bij VillaXL gaat het om vakantiehuizen van particulieren die vanuit een persoonlijke smaak ingericht zijn. Het is niet onze doelstelling met deze huizen (of de beschrijving ervan) een overeenstemming in smaak te bewerkstelligen tussen huurder en verhuurder. Over smaak valt niet te twisten.

- Let u in bosrijke omgevingen zoals Bergen en Schoorl op het voorkomen van teken. Neem uw voorzorgsmaatregelen of informeer ernaar bij de plaatselijke apotheken of VVV´s.

- Een hoofdboeker dient minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan een eigenaar bij jeugdige leeftijd van de huurders een boeking achteraf weigeren.